چای ترش ( چای قرمز )شناسه کالا: 3152
این کالا در حال حاضر در انبار موجود ، آماده پردازش و ارسال است
این کالا در حال حاضر در انبار موجود ، آماده پردازش و ارسال است
چای مکی (چای ترش یا چای مالمیر یا چای مازول یا چای قرمز) با نام علمی Hibiscus sabdariffa، گیاهی است از خانواده ختمی (Malvaceae)، علفی، پایا که ارتفاع آن به 4 متر می رسد. این گیاه ساقه قوی و برگ های بزرگ و منفرد با رگبرگ های پنجه ای دارد. این گیاه دارای خواص درمانی بسیار زیادی می باشد و یکی از قدیمی ترین چای ها با فواید فراوانی می باشد.
از این گیاه می توانید به صورت دمنوش یا چای استفاده کنید. بدین منظور، به ازای هر فنجان آب، دو قاشق چای خوری از گیاه خشک شده چای مکی را در قوری ریخته و اجازه دهید بجوشد. بعد از 10 تا 15 دقیقه آن را صاف کرده و میل کنید. می توانید کمی عسل به آن اضافه کنید و حتی از دارچین نیز جهت عطر و طعم بهتر چای استفاده کنید.
اگر قصد بارداری دارید و یا باردار هستید، از مصرف این چای جدا خودداری کنید. همچنین، گیاه چای مکی بیشتر جهت پایین آوردن فشار خون بالا استفاده می شود اما در مصرف آن زیاده روی نکنید زیرا، سبب افت فشار شدید می شود. به علاوه، مصرف چای ترش همراه با استامینوفن، دیکلوفناک و کلوروکوئین باعث بروز مشکلات می شود. اگر از این داروها مصرف می کنید، از چای ترش استفاده نکنید.
مطالعات علمی نشان می دهند که مصرف روزانه چای ترش می تواند برای افرادی با مقداری فشار خون بالا مفید باشد. در یک مطالعه شش هفته ای که در مجله تغدیه به منتشر شد، محققین کشف کردند که چای ترش نسبت به گروه دارونما، تأثیر بالایی در کاهش فشار خون سیستولیک دارد.این مطالعه بر روی 65 فرد بزرگسال با فشار خون بالای خفیف یا پیش فشار خون انجام شد.
باور بر این است که خواص آنتی اُکسیدانی موجود در چای قرمز برای افرادی با کلسترول بالا مفید است. مطالعاتی که بر روی جانوران انجام شده نشان داده است که می تواند مجموع کلسترول و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا همان کلسترول بد را پایین آورد. سایر مطالعات نشان می دهند که چای ترش می تواند سطح کلسترول را در افرادی با سندروم متابولیک یا دیابت کاهش دهد.
در یک مطالعه که در مجله طب جایگزین و مکمل در سال 2009 منتشر شد، محققین دریافتند که چای ترش می تواند به طور قابل توجهی کلسترول LDL و کلسترول کل را کاهش دهد. همچنین می تواند سطح کلسترول HDL را در 53 فرد دارای دیابت نوع 2 افزایش دهد. یک مطالعه دیگر در سال 2009 نشان داد که مصرف روزانه چای ترش می تواند فشار خون را در بیماران دیابتی نوع 2 کاهش دهد.
خواص آنتی اکسیدانی چای ترش می توانند در درمان بیماری های کبدی نیز کمک کننده باشند. در یک مطالعه که در مجله مواد غذایی و شیمیایی سم شناسی در سال 2000 منتشر گردید، محققین نشان دادند که آنتوسیانین های موجود در چای قرمز می توانند به طور قابل توجهی ضایعات کبد التهابی و آسیب کبدی اُکسیداتیو در موش هایی با کبد سمی را کاهش دهند.
پروتوکاتکویک اسید موجود در چای ترش دارای خواص ضد اکسیدانی و ضد توموری قوی می باشد. در یک مطالعه که در مجله فارماکولوژی بیوشیمی در سال 2000 منتشر گردید، محققین بخش و مرکز تحقیقات بیوشیمی در کالج پزشکی و دندان پزشکی چانگ شان شهر تایچونگ تایوان نشان دادند که پروتوکاتکویک اسید موجود در چای ترش با القای مرگ سلولی در سلولهای لوسمی انسانی مانع از رشد سلولهای سرطانی می شوند.
فواید سلامتی چای ترش شامل آرام ساختن سیستم عصبی نیز می شود. در واقع افراد را در یک قاب ذهنی مثبت قرار می دهد تا بدین ترتیب علائم افسردگی و اضطراب آنها را کاهش دهد. در یک مطالعه منتشر شده در مجله هندی فارماکولوژی، محققین نشان دادند که فلاونوئیدها، آنتوسیانین ها و آنتوسیانیدهای موجود در این گیاه دارای پتانسیل فعالیت ضد افسردگی هستند. یک مطالعه دیگر در سال 2012 نشان داد که سایر گونه های این گیاه می توانند به کاهش افسردگی در موش کمک کنند.
چای ترش همچنین می تواند یک ترکیب مفید برای برنامه کاهش وزن باشد. میزان کالری چای قرمز بسیار پایین است، و گیاهی ادرارآور است که سموم اضافی را دفع نموده و مایعات بدن را افزایش می دهد. در یک مطالعه 12 هفته ای منتشر شده در مجله مواد غذایی و عملکرد در سال 2014، محققین دریافتند که مصرف عصاره چای قرمز می تواند چاقی و چربی اطراف شکم (چربی شکمی) را کاهش دهد. همچنین می تواند آسیب کبدی در افراد چاق را بهبود بخشد. تحقیق منتشر شده در مجله فرضیه های پزشکی در سال 2012 نیز نشان می دهد که چای ترش می تواند یک جایگزین کاهش وزن طبیعی باشد. علاوه بر آن یک بررسی در سال 2010 نشان می دهد که چای های گیاهی مانند چای قرمز می توانند از طریق افزایش مصرف مایعات به کاهش وزن کمک کنند.
چای ترش به عنوان یک کمک کننده ارزشمند گوارش نیز در نظر گرفته می شود. و باور بر این است که عملکرد روده و مثانه را بهبود می بخشد. خواص ادرارآوری چای قرمز به درمان یبوست و افزایش قدرت سیستم گوارشی بدن کمک خواهد کرد. اثر ضد اسپاسم چای ترش برای علائم مرتبط با سندرم روده تحریک پذیر مفید در نظر گرفته می شود.
میزان بالای ویتامین C موجود در چای قرمز به عنوان یک تقویت کننده عالی برای سیستم ایمنی در نظر گرفته می شود. لذا می تواند از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا پیشگیری کند. این گیاه دارای توانایی کاهش دمای بدن است و بنابراین چای ترش برای کاهش تب نیز می تواند مفید باشد.
خواص ضد التهابی و ضد اُکسیدانی موجود در چای ترش نظیر ویتامین C و ویتامین A به طور مؤثری می توانند در درمان آکنه، زخم، اِگزما و حساسیت های پوستی کمک کنند.
ترشی آن به خاطر وجود اسید سیتریک و ویتامین C می باشد. همچنین دارای آنتی اُکسیدان های ضد چربی خون است. عقیده بر این است که وجود مقادیر زیاد آنتوسیانین در کاسبرگهای گیاه نقش مهمی در کاهش فشار خون و خواص ضد سرطانی دارد.
همه مزایایی که برای چای ترش ذکر گردید احتمالاً شما را مشتاق می کند تا یک فنجان از آن را برای خود تهیه کنید. در اینجا یک طرز تهیه چای قرمز قرار داده ایم که به کمک آن همین الان می توانید در خانه برای خود درست کنید. همچنین اگر در یک روز گرم دلتان هوای یک نوشیدنی خنک کرد کافیست چند تکه یخ در آن بیندازید تا همه چیز آماده شود.
می خواهید یک چیز متفاوت تر را امتحان کنید.؟ دستور تهیه ای که در اینجا برای شما آماده کرده ایم چای قرمز و زنجبیل به صورت سردنوش است. مناسب برای یک روز داغ تابستانی در حیات پشتی منزل.
نظرات کاربران برای: چای ترش ( چای قرمز )
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. اگر این محصول را قبلا از خریده باشید، نظر شما به عنوان مالک محصول ثبت خواهد شد.
افزودن نظر جدید